Waarmee kunnen we u helpen?

Kirsty Selcraig

Advocaat, mediator en coach in scheidings- en erfzaken voor iedereen die baas wil blijven over zijn of haar eigen leven.

Niemand trouwt om te gaan scheiden. Ik zie het als mijn rol om, ondanks dit verlies, want dat is het, de scheiding goed te regelen voor de ex-partners en hun kinderen, zodat ze weer verder kunnen met hun leven. Ik wil ze goed door het hele proces coachen. Dat is nodig omdat er veel haken en ogen zitten aan scheiden, juist op het juridische vlak. Als iemand bij mij aan tafel komt, wil ik veel van ze weten. Niet alleen de harde feiten, maar ook hoe iemand er in staat, welke emoties er leven. Als ik dat beeld compleet heb, kan ik samen met mijn cliënten naar de oplossing toe werken die zij nodig hebben.

Vechtscheiding voorkomen

Vooral in zaken rond erfenissen en echtscheidingen gebeurt het vaak dat de betrokkenen geen afstand kunnen nemen tot het probleem. Logisch, het is ook emotioneel. Van mij kunnen cliënten wel de afstand tot hun probleem verwachten, die ze soms zelf niet hebben. Dat betekent soms ook dat ik dingen anders zie en dat ik hen daarop wijs. Ik vind dat mijn taak. Om een vechtscheiding te voorkomen is afstand belangrijk. Ik ga niet mee in het moddergooien, omdat dat niet productief is voor het proces. Vechten op de inhoud kan ik wel, maar vechten op de man/vrouw doe ik niet. Dat waardeert niemand, ook de rechter niet.

Niet moeilijk doen

Naast mediator en ‘gewoon’ advocaat, ben ik ook overlegscheidingsadvocaat. Dat betekent dat er vooraf een overeenkomst wordt gesloten dat we niet gaan procederen, zodat we zeker weten dat er geen verborgen agenda’s zijn. Als je het samen niet met een mediator kunt doen, is dit een goede oplossing voor de afwikkeling van een echtscheiding. Natuurlijk ken ik de juridische details van mijn werk goed, maar toch houd ik niet van moeilijk doen en vind ik het belangrijk om hoofdzaken en bijzaken te scheiden. Uit de stukken die ik schrijf, blijkt ook dat ik graag direct en to the point ben. Ik ben geen accountant, fiscalist of pensioendeskundige. Voor de specialistische financiële of fiscale vragen die vaak spelen bij echtscheidingen of erfenissen heb ik een netwerk van deskundigen om me heen verzameld, waar ik graag en goed mee samenwerk.

Nevenactiviteiten

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten