Waarmee kunnen we u helpen?

Mediation

Niet alle geschillen worden in de rechtszaal beslist. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van mediation: een geschil oplossen door samen in overleg en onder begeleiding een oplossing te zoeken. De mediator helpt partijen bij het vinden van een oplossing zonder zelf een standpunt in te nemen.

Op welke gebieden wordt mediation toegepast?

Mediation bij echtscheiding is het bekendst. Je ziet steeds vaker dat mensen liever hun echtscheiding in onderling overleg regelen dan dat ze alles aan de rechter overlaten.

Ook op andere terreinen wordt mediation vaak toegepast. Denk daarbij aan arbeidsgeschillen, erfrechtelijke geschillen of conflicten tussen buren. Denk ook aan een stagnerend bouwproject. Elke dag dat dit duurt, neemt de schade voor alle partijen toe. Voor een gerechtelijke procedure is eigenlijk geen tijd. Wanneer partijen besluiten tot mediation, sluiten zij een mediation-overeenkomst.

Veel voordelen

Het doel van mediation is een oplossing waar beide partijen mee kunnen leven. De mediators van Benthem Gratama Advocaten beschikken over de vaardigheden en technieken die u daarbij helpen. Mediation heeft veel voordelen. Het is snel, kostenbesparend en de relatie blijft in stand (partijen kunnen samen door één deur). Het is een informele procedure die ruimte biedt voor creatieve oplossingen. Onder deskundige begeleiding van de mediator blijft u zelf een actieve rol spelen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten