Waarmee kunnen we u helpen?

Huurrecht

Het huurrecht is complex en vaak niet eenduidig, maar één ding staat vast: als verhuurder of huurder krijgt u ermee te maken. Bij het aangaan van een huurovereenkomst wilt u graag weten welke rechten en verplichtingen u op zich neemt, maar ook tijdens de duur van de huurovereenkomst kunnen er tal van vragen of zelfs geschillen ontstaan. Een goed advies of professionele bijstand is dan een must.

Woon- en bedrijfsruimte

Onze advocaten huurrecht adviseren u en staan u bij in conflicten over huur en verhuur. Dit doen zij voor zowel huurders en verhuurders van woonruimte, als voor huurders en verhuurders van bedrijfsruimte. Met onze jarenlange ervaring in het huurrecht, kunnen we vaak in het kennismakingsgesprek al een eerste advies geven en inschatten hoe uw zaak ervoor staat.

Onze advocaten kunnen u onder meer helpen bij:

  • Het opstellen van huurcontracten
  • Geschillen over gebreken en onderhoud aan het gehuurde
  • Huurprijsaanpassingen
  • Procedures ter beëindiging van huurovereenkomsten, bijvoorbeeld vanwege overlast
  • De gevolgen van een faillissement voor de huurovereenkomst
  • Onderhuur en gebruiksovereenkomsten
  • Indeplaatsstellingen (bij bedrijfsverkoop met gehuurde ruimte)

Huurrecht is nogal rechtlijnig

Onze zakelijke opdrachtgevers zijn woningcorporaties, makelaars en andere commerciële vastgoedverhuurders, winkeliers, overheden en zorginstellingen. Dankzij onze ervaring met het huurrecht weten we maar al te goed dat het huurrecht nogal rechtlijnig kan zijn. Toch is het vaak niet eenduidig. Wij kennen de valkuilen en de mogelijkheden die de wet en rechterlijke uitspraken ons bieden. Via specialistische opleidingen en het lidmaatschap van de Vereniging van Huurrechtadvocaten houden wij onze kennis op peil en volgen wij de ontwikkelingen op het gebied van het huurrecht op de voet.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten