Waarmee kunnen we u helpen?

Bouwrecht

Bouwen is een gecompliceerd proces waar veel partijen bij betrokken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de opdrachtgever, de overheden, adviseurs, de architect, aannemers, en onderaannemers. Het bouwrecht kent hierdoor ook zijn eigen specifieke regels die zijn neergelegd in het Burgerlijk Wetboek en/of in algemene voorwaarden (zoals de UAV(gc) 2012, de DNR 2011 ende AVA 2012).

Onze specialisten zijn niet alleen goed op de hoogte van deze specifieke regelgeving, maar belangrijker is dat zij door hun ervaring de praktijk van de bouwwereld kennen. Zo zijn zij bijvoorbeeld geoefend in het lezen van bestekken en tekeningen, en kunnen zij bouwkundige kwesties snel doorgronden.

Onze opdrachtgevers

Onze bouwrechtadvocaten treden op voor onder meer opdrachtgevers, projectontwikkelaars, aannemers, onderaannemers, overheden, partijen in de grond-, weg- en waterbouw, investeerders en architecten.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF BOUW & VASTGOED

Overeenkomsten op maat

Het bouwrechtteam van Benthem Gratama advocaten kan voor alle partijen in het bouwproces contracten op maat aanleveren. Dit betreft onder andere overeenkomsten van aanneming van werk, samenwerkingsovereenkomsten, architectenovereenkomsten, bouwteamovereenkomsten en coördinatie-overeenkomsten.

Geschillen

Onze specialisten procederen regelmatig in bouwgeschillen, zowel bij de burgerlijke rechter als bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Daarnaast worden zij ingeschakeld om op te treden als bindend adviseur, arbiter en/of mediator.

Projecten

Sociale woningen Overijssel
Het toetsen en opstellen van intentieovereenkomsten, turnkey contracten, koopovereenkomsten, realisatieovereenkomsten en huurovereenkomsten ten behoeve van diverse sociale woningbouwprojecten in Overijssel.

Woningbouw Overijssel
Het opstellen van overeenkomsten met de makelaar, projectbegeleiding, architect en opstellen van aanneemovereenkomsten en koopovereenkomsten.

Woonzorg gebouwen Brabant
Adviseren en procederen met betrekking tot woonzorg gebouwen in Brabant.

Vastgoedportefeuille zorginstelling Groningen
Het adviseren over de vastgoedportefeuille. Het adviseren over zorginkoop.

Warmtenet Noord-Holland
Het toetsen van de aanbestedingsdocumenten en het opstellen van een concessieovereenkomst. Advisering over de samenwerking tussen partijen.

 

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten