Waarmee kunnen we u helpen?

Studentstages

Een studentstage bij Benthem Gratama vormt een goede mogelijkheid om te kijken hoe de theorie in praktijk gebracht wordt. Bij de door ons kantoor verzorgde studentstage staat de rechtspraktijk voorop. Een studentstagiaire krijgt volop de mogelijkheid om mee te helpen zittingen voor te bereiden, processtukken op te stellen, mee te gaan naar zittingen en besprekingen met cli├źnten bij te wonen.

Ons kantoor vindt dat deze elementen gedurende de studietijd en een studentstage op de grote kantoren vaak onderbelicht blijven. Praktische vaardigheden maken iemand mede tot een volwaardig advocaat. Het is niet de bedoeling dat de studentstage slechts wordt doorgebracht in onze bibliotheek. Het kantoor kent een informele werksfeer.

De studentstagiaire kan gedurende de stage bij iedere advocaat om raad en daad vragen. Hij/zij krijgt de mogelijkheid om met elk van de bij ons kantoor werkzame advocaten verschillende dagen mee te lopen. Op deze wijze wordt een beter inzicht verkregen in de zeer wisselende werkweek van een advocaat op een middelgroot kantoor.

Tijdens de studentstage komt de studentstagiaire in aanraking met diverse rechtsgebieden. Gedurende de stage heeft de studentstagiaire een stagebegeleider. Met de stagebegeleider kan de samenstelling en de voortgang van de stage besproken worden. Daardoor krijgt de studentstagiaire de mogelijkheid om bepaalde aandachtsgebieden in de praktijk wat verder uit te diepen. Na de stage volgt een evaluatiegesprek met de stagebegeleider.

Benthem Gratama participeert in de togamaster van de Rijksuniversiteit Groningen en heeft dus ervaring met het begeleiden van studentstagiaires.

Stages staan open voor universitaire studenten die nog een jaar of minder hebben te gaan in hun master.

Ben je geïnteresseerd in een praktisch ingerichte studentstage en wil je de dagelijkse gang van zaken op een middelgroot kantoor eens meemaken, dan kun je telefonisch of schriftelijk contact opnemen met Liesbeth van Meerveld. Als je meteen wilt solliciteren, stuur dan per mail een motivatiebrief, een CV en een ongeschoonde cijferlijst naar: lvanmeerveld@benthemgratama.nl.

Benthem Gratama Advocaten
T.a.v. mevrouw L. van Meerveld
Postbus 1036
8001 BA Zwolle

Meer informatie

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten