Waarmee kunnen we u helpen?

Ondernemingsrecht

Verkoop van uw onderneming, overname van een concurrent, afspraken met medeaandeelhouders, het aangaan van een samenwerking of een geschil met een afnemer of leverancier. Allemaal zaken waarmee u als ondernemer te maken krijgt.

De omgeving waarin uw onderneming zich bevindt, is complex en verandert steeds. Dat vereist specialistische kennis. Onze advocaten ondernemingsrecht kunnen u helpen bij het realiseren van uw doelen, het benutten van kansen of bij het oplossen van uw problemen. Zij zijn ondernemend ingesteld en weten wat er zich in en rondom uw onderneming afspeelt. Samen met u zorgen wij voor de beste oplossing.

Wij hebben veel ervaring met:

  • De positie van aandeelhouders en bestuurders binnen de onderneming en daarbuiten, denk bijvoorbeeld aan bestuurdersaansprakelijkheid
  • Opstellen en beoordelen van aandeelhoudersovereenkomsten, directiereglementen en managementovereenkomsten
  • Het begeleiden van aandelentransacties en activa- en passivatransacties
  • Opstellen van samenwerkingsovereenkomsten (vennootschappen onder firma, maatschappen, joint ventures, franchise)
  • Onderhandelingen in de pre-contractuele fase
  • Het behandelen van geschillen
  • Advies over uw positie als schuldeiser of schuldenaar ten opzichte van uw financier of investering

Ondernemingsrecht is ook insolventierecht

Helaas kan uw onderneming of die van een belangrijke partner ook in zwaar weer terecht komen. Ook dan staan wij voor u klaar. Wij adviseren en begeleiden daarin, en helpen waar nodig bij een herstructurering. Ook werken wij regelmatig aan scenario’s waarin, na een faillissement, een doorstart van activiteiten wordt gerealiseerd. Vaak werken wij daarbij samen met accountants en fiscalisten. Een aantal advocaten binnen de sectie Ondernemingsrecht wordt met regelmaat door de rechtbank Overijssel tot bewindvoerder of curator aangesteld.

Mededingingsrecht en ondernemingsrecht

Steeds meer ondernemingen komen in aanraking met het mededingingsrecht en de autoriteiten die betrokken zijn bij de handhaving daarvan, zoals de Autoriteit Consument en Markt. Vaak wordt onbewust in strijd met het mededingingsrecht gehandeld. Belangrijke afspraken met leveranciers, afnemers of distributeurs zijn dan echter niet geldig en het risico bestaat dat hoge boetes worden opgelegd. De keerzijde is dat het mededingingsrecht soms ook een handvat biedt om het de concurrent juist lastig te maken. Ook voor al deze vragen kunt u bij ons terecht.

Snel een goede oplossing

In het Ondernemingsrecht is snelheid altijd een vereiste. Daarbij is flexibiliteit, goede communicatie en perfecte kennis van zaken essentieel. Zowel onze ervaring, als de specialistenopleidingen op het gebied van onder meer het Insolventierecht, Vennootschaps- en Ondernemingsrecht en Mededingingsrecht zorgen ervoor dat wij direct voor u klaar staan met een praktische oplossing. Zodat u weer verder kunt met ondernemen.

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten