Waarmee kunnen we u helpen?

Gezondheidsrecht

Onze specialisten kennen de medische wereld van binnen en van buiten. Praktische ervaring in de medische branche gecombineerd met juridische kennis zorgt voor een specialistisch team op het gebied van gezondheidsrecht.

Ontwikkelingen in de gezondheidszorg

Mensen leven langer dan 50 jaar geleden. Daardoor veranderen onze wensen en behoeften als het gaat om zorg. Zorg wordt complexer, duurder en problemen in de zorg worden zichtbaar door publiciteit in diverse media. De wet- en regelgeving verandert mee.

Wat is gezondheidsrecht?

Gezondheidsrecht is een omvangrijk rechtsgebied en ziet onder andere toe op de rechten van de patiënt, de zorgaanbieder, de zorgverlener, de kwaliteit maar ook de financiering en organisatie van gezondheidszorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen een belangrijke rol in de wet- en regelgeving. In dit rechtsgebied komen diverse onderwerpen voorbij zoals:

Wat betekent gezondheidsrecht voor u?

De wirwar aan regels en wetten zijn voor een buitenstaander vaak niet te overzien. Welke regels zijn op u van toepassing? Wij hebben de juridische kennis en ervaring in huis om patiënten, zorgaanbieders en de verschillende beroepsgroepen (zorgverleners) te adviseren en bij te staan in juridische procedures. Voor u zetten wij de complexe wet- en regelgeving in het juiste perspectief.

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten