Waarmee kunnen we u helpen?

-

Informatie over het behandeltraject fosfaatzaken bij CBb

Speciaal behandeltraject fosfaatzaken

Op donderdag 7 maart jl. heeft er op initiatief van het College van Beroep voor het bedrijfsleven een bijeenkomst plaatsgevonden over de afhandeling van de fosfaatzaken. Omdat de doorlooptijd van deze zaken veel te lang zou worden als ze op de reguliere wijze afgehandeld zouden worden, heeft het CBb besloten de fosfaatrechtendossiers waarvan het beroep in 2018 is ingediend volgens een speciaal behandeltraject af te handelen. Kort gezegd houdt dit traject in dat er vanaf eind april zaken op zitting gepland zullen worden. Er zullen 10 tot 14 zittingen per maand gehouden worden en 8 zaken per zitting. Het idee is dat er telkens 4 zaken tegelijk op één tijdstip starten. Elk van deze vier zaken krijgen 5 minuten spreektijd om de zaak nog nader toe te lichten. 6 weken na de zitting zal door het CBb uitspraak worden gedaan.

De behandeling van uw zaak

Het CBb plant de zittingen in. Daarbij is er geen mogelijkheid om verhinderdata op te geven of uitstel van de zitting te vragen, indien u of uw behandelaar verhinderd is.

Omdat er meerdere zaken op een dag(deel) behandeld zullen worden en de spreektijd tijdens de zitting beperkt is, is het van groot belang dat in de schriftelijke stukken die bij het CBb zijn ingediend alles geschreven staat en alle stellingen met voldoende bewijsstukken zijn onderbouwd. Er is namelijk weinig tot geen ruimte om het dossier nog kort voor of tijdens de zitting aan te vullen.

Speciaal behandeltraject alleen voor zaken uit 2018

Let op: het bovenstaande is alleen van toepassing op de zaken waarvan het beroep in 2018 bij het CBb is ingediend. Het gaat ook enkel om de fosfaatrechtendossiers. Wanneer de fosfaatreductieplanzaken en de beroepszaken die in 2019 zijn ingediend of nog moeten worden ingediend, worden behandeld weet het CBb nog niet.

Wijnne-Oosterhoffauteur: Esther Wijnne-Oosterhoff
E: info@benthemgratama.nl
T: 038 428 00 90

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten