Waarmee kunnen we u helpen?

-

Geen plicht vergoeding bij mislukte aanbesteding

Staatssecretaris Mona Keijzer volgt het advies van de commissie Gids Proportionaliteit. Er komt geen plicht op een vergoeding bij een mislukte aanbesteding, maar uitsluiten mag niet meer. Volgens voorzitter prof. Jan Hebly (tevens advocaat bij Benthem Gratama) is de formulering goed gewikt en gewogen: “Er zijn verschillende argumenten voor en tegen te bedenken. Maar dit is de beste formulering om dit probleem op te lossen. Het is een weloverwogen advies en de staatssecretaris neemt dat over. De uitkomst telt.”

Alle publieke opdrachtgevers zijn verplicht om te werken met de Gids Proportionaliteit en krijgen per januari 2020 te maken met deze nieuwe bepaling.

Lees hier het volledige artikel ‘Vergoeding bij mislukte aanbesteding massaal ontdoken: Mona Keijzer grijpt in’ op de website van Cobouw.

Jan Michiel Hebly
(038) 42 80 084
jmhebly@benthemgratama.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten