Waarmee kunnen we u helpen?

-

Risicoverzekering afgesloten? Sta stil bij de vraag: Is de begunstiging nog actueel of relevant?

risicoverzekering - is de begunstigde nog actueel of relevant - header2

Risicoverzekeringen

Als u een  risicoverzekering wilt afsluiten, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering of een levensverzekering, wordt altijd gevraagd wie er als begunstigde in de polis opgenomen moet worden. Tijdens een relatie is dat in veel gevallen de partner. Ook kinderen kunnen begunstigde zijn. Maar wat als de relatie geen stand houdt of er zijn andere belangrijke wijzigingen in uw persoonlijke situatie?

Wellicht heeft u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor een bepaald doel en is dat doel niet meer relevant. Bijvoorbeeld, u heeft een woning gekocht waarbij de hypotheekverstrekker u verplichtte een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en de betreffende woning is inmiddels verkocht. Of u wilde de verzekering gebruiken als spaarpotje voor de kinderen die gaan studeren, maar uw persoonlijke situatie of de situatie van de kinderen is gewijzigd?

In dergelijke gevallen  raad ik u aan  om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om wijziging van de begunstigde te vragen of om de verzekering te beëindigen. Maak er even tijd voor, dat voorkomt wellicht problemen èn onnodige financiële investeringen in de toekomst.

Auteur: H. (Harriët) Janmaat (bewindvoerder Wsnp)
T: 038 428 00 73
E: hjanmaat@benthemgratama.nl

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten