Waarmee kunnen we u helpen?

-

Nu online ‘De beste manier van scheiden’ | website over overlegscheiden

Groepsfoto1 kleur header

Vandaag, op de Dag van de Scheiding  2015, staat het onderwerp scheiden centraal en wordt er aandacht gevraagd voor het belang van goede en deskundige begeleiding. Het doel van deze dag is het verbeteren van het proces van scheiden. Dit kan bijvoorbeeld door te scheiden in overleg.  Helaas vindt er in veel gevallen nog een zogenaamde ‘vechtscheiding’ plaats, waar partners en kinderen vaak de dupe van zijn. Een vechtscheiding kost veel tijd en geld en daarnaast kost het veel negatieve energie.

Wat houdt overlegscheiden in?

In een overlegscheiding wordt samengewerkt in teamverband, tussen (ex-)partners, hun advocaten, een coach, en daar waar nodig andere deskundigen, zoals een financieel deskundige of een kinderdeskundige. De coach is aanwezig om het emotionele proces, wat en scheiding is, te begeleiden. Het team sluit een overeenkomst met elkaar, waarin bindend wordt afgesproken om het hele scheidingsproces zonder tussenkomst van een rechter af te wikkelen. Ook de advocaten houden zich hieraan, waardoor er geen sprake is van ‘dubbele agenda’s’. Op deze manier wordt transparantie en respect gewaarborgd en wordt strijd voorkomen. Een overlegscheiding is feitelijk een combinatie van de voordelen van verschillende manieren van scheiden; een mediation met ieder een eigen deskundige advocaat. In deze setting kunnen partijen op een veilige manier tot duurzame afspraken komen.

4 advocaten bundelen hun krachten voor de ‘beste manier van scheiden’

Om ‘overlegscheiden’ beter op de kaart te zetten, hebben vier ervaren advocaten en mediators in regio Noord-Oost Nederland hun krachten gebundeld. Kirsty Selcraig, Rita Kersten, Irma Thoenes en Ruth Olie-Hallmans maken zich hard voor deze nieuwe manier van scheiden en hebben daartoe ook een nieuwe website laten ontwikkelen.

Nu online!

Kirsty, Rita, Irma en Ruth lanceren daarom juist vandaag, de Dag van de Scheiding, hun nieuwe website: www.debestemaniervanscheiden.nl. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag de website bezoeken en contact opnemen voor meer informatie over overlegscheiden.

Een goed initiatief naar een betere manier van scheiden.
Wij wensen deze advocaten veel succes!

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten