Waarmee kunnen we u helpen?

-

Kom ook naar de Open Dag van de Rechtbank op zaterdag 12 september 2015!

Open dag van de rechtbank 12 september 2015

Op zaterdag 12 september a.s. organiseert Rechtbank Overijssel de open dag van haar locaties in Zwolle en Almelo. U kunt tijdens deze dag met eigen ogen zien hoe en waar het recht wordt uitgevoerd. Zo kunt u nagespeelde zittingen bijwonen, maar ook kennismaken met organisaties als het OM. de Reclassering, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Politie, de advocatuur als ook de rechtbank zelf. Op locatie Zwolle kunt u tevens  een rondleiding krijgen door de pas gerenoveerde rechtbank uit 1977 en gaan er deze dag ook deuren open die anders gesloten blijven. Ga in gesprek met een rechter, Officier van Justitie of een advocaat en neem een kijkje in het cellenblok, in een politiebus of ga op de foto in een toga.

Familierechtadvocaten Kirsty en Mariska spelen mee
in zittingen op de open dag

Onze familierecht advocaten Kirsty en Mariska werken ook mee aan de open dag op locatie Zwolle aan de Schuurmanstraat 2 te Zwolle. U kunt hen vinden in de rechtszaal waar zij meewerken aan het naspelen van diverse zittingen. Zo speelt Kirsty mee in een familierechtelijke zitting om 11.00 uur en Mariska om 12.30 uur. Lees meer over deze dag

Week van de rechtspraak: 7 t/m 12 september 2015

Activiteiten als de Open Dag van de Rechtbank vallen samen in de landelijke Week van de rechtspraak, een jaarlijks publieksevenement waar alle gerechten uit Nederland aan meedoen, welke wordt georganiseerd van maandag 7 septemberWeek van de Rechtspraak t/m zaterdag 12 september a.s.
Het gezamenlijke thema voor dit jaar is:

‘De keuze tussen vrijheid en veiligheid. Een dag op de stoel van de rechter.’

Lees meer over deze week 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten