Waarmee kunnen we u helpen?

-

Hoe achterhaal je ‘slapende tegoeden’ van een overledene?

Slapende tegoeden headerBent u als erfgenaam of executeur belast met de afhandeling van een erfenis en heeft u geen goed beeld van de bankrekeningen die een overledene aanhield bij één of meerdere Nederlandse banken? Dan kunt u sinds eind 2014 een navraagverzoek indienen bij een door de Nederlandse Vereniging van Banken geopend digitaal loket. Het loket is te vinden op de website www.slapendetegoeden.nl. Bij het loket kunt u in één keer (bij alle aangesloten banken) een verzoek indienen om het bestaan van rekeningen te onderzoeken. Bij uw aanvraag dient u een aantal documenten mee te sturen. Welke documenten dat zijn, kunt u op de site vinden. Maximaal drie maanden na uw verzoek om navraag wordt u per e-mail geïnformeerd of er al dan niet girale tegoeden op naam van de overledene gevonden zijn.

Via de website kunt u geen informatie aanvragen over rekeningen bij één specifieke bank. Als u vermoedt  dat er slapende tegoeden bij een specifieke bank zijn, dan dient u zich rechtstreeks tot die betreffende bank te wenden.

Contact opnemen?

Heeft u nog vragen over deze of andere onderwerpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Auteur: H. (Harriët) Janmaat (bewindvoerder Wsnp)
T: 038 428 00 73
E: hjanmaat@benthemgratama.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten