Waarmee kunnen we u helpen?

-

Braakliggende grond in Zwolle ‘Tijdelijk Anders Gebruiken’

grond Tijdelijk Anders Gebruiken

De gemeente Zwolle biedt onder de regeling ‘Tijdelijk Anders Gebruiken’ de mogelijkheid aan particulieren om braakliggende grond naar eigen inzicht te gebruiken. Een goede ontwikkeling die velen omarmen want diverse braakliggende stukken grond hebben inmiddels een tijdelijke andere bestemming gekregen.

Braakliggende grond tegengaan

Er is een landelijke tendens dat bouwgrond langer braak ligt. Dit heeft enerzijds te maken met de economische situatie maar ook met ingewikkelde procedures waardoor het langer duurt voordat bepaalde gronden een definitieve invulling krijgen. Ook in Zwolle zien we dat verschillende stukken grond braak liggen. Met de regeling ‘Tijdelijk Anders Gebruiken’ biedt de gemeente de mogelijkheid om tijdelijk – maximaal 5 jaar – af te wijken van het geldende bestemmingsplan. Na deze periode moet de locatie worden teruggebracht in de oorspronkelijke toestand.

Initiatieven Tijdelijk Anders Gebruiken

Inmiddels zijn er in Zwolle een aantal initiatieven voor ‘Tijdelijk Anders Gebruiken’. Het gaat onder andere om 24.000 m2 parkeerterrein voor Scania, de verbouw van spelt ten behoeve van de Stadsbakker, bijenakkers, een groengebied voor meer biodiversiteit, diverse (moes)tuintjes en een sportterreintje.

Kosten

In het geval van het creëren van pluktuinen of speelplekken zijn daar geen kosten aan verbonden. Voor gebruik van grond met boekwaarde hanteert de gemeente in principe een huurbedrag van € 0,75 per vierkante meter per jaar, plus € 150 voor contractkosten. Het gebruik van een stuk grond van 200 vierkante meter kost dan € 300,- in het eerste jaar en daarna jaarlijks € 150,-.

 

Voor vragen over bestemmingsplanprocedures en advies kunt u natuurlijk ook terecht bij een van onze specialisten op het gebied van bestuursrecht. Wij helpen u graag een stap verder.

Bron: De Stentor

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten