Waarmee kunnen we u helpen?

Contractenrecht (verbintenissenrecht)

Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor het zaken doen. Het is echter ook in uw belang dat afspraken goed en duidelijk worden vastgelegd. Te vaak zien onze specialisten nog hoe het mis gaat als er onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken.

Het contractenrecht regelt onder andere hoe overeenkomsten tot stand komen, waaraan ze moeten voldoen om geldig te zijn en wat er gebeurt als een overeenkomst niet  wordt nageleefd. Het opstellen en beoordelen van overeenkomsten maar ook discussies daarover komen dagelijks voor in onze praktijk. Het schrijven van een goede overeenkomst vereist deskundigheid en maatwerk. Onze specialisten kunnen u daarbij helpen.

Soorten overeenkomsten in het contractenrecht

Iedere afspraak die bedrijven met elkaar maken, is een overeenkomst. Het contractenrecht is dan ook breed en kent overeenkomsten in alle soorten en maten, zoals:

 • Aandeelhouders- en managementovereenkomsten
 • Aannemingsovereenkomsten
 • Algemene voorwaarden
 • Arbeidsovereenkomsten
 • Financierings- en zekerheidsovereenkomsten
 • Huurovereenkomsten
 • Koopovereenkomsten
 • Licentieovereenkomsten
 • Overnamecontracten
 • Ruilovereenkomsten
 • Samenwerkingsovereenkomsten (zoals franchise of distributie)

Opstellen of toetsen van overeenkomsten

Overeenkomsten kennen een houdbaarheidsdatum. Gebruikt u al langere tijd dezelfde overeenkomsten, dan kunnen bepalingen achterhaald zijn door gewijzigde wet- en regelgeving. U kunt daar mogelijk dan geen beroep meer op doen. Wij stellen met plezier overeenkomsten voor u op die voldoen aan de actuele wet- en regelgeving. Ook toetsen wij bestaande overeenkomsten en adviseren wij over eventuele knelpunten, onjuistheden en aanpassingen.

Algemene voorwaarden checken of opstellen

Bij het aangaan van een overeenkomst  wordt vaak verwezen naar algemene voorwaarden. Daar kun je niet zorgvuldig genoeg mee omgaan, is onze ervaring. Wij maken regelmatig mee dat algemene voorwaarden in strijd zijn met wettelijke bepalingen. Dan kunt u daar geen beroep meer op doen. Wij kunnen een juridische check doen van uw algemene voorwaarden, om te zorgen dat ze helemaal kloppen.

Procederen als het niet anders kan

Als de uitleg van een overeenkomst, of het nakomen ervan, niet naar tevredenheid gebeurt, vertroebelt dat de verhoudingen nogal. Als u er onderling niet uitkomt, helpen wij u graag. Pas als het niet anders kan, zullen we adviseren om te gaan procederen. En als een procedure bij de rechter nodig is, staan wij er. Voor u.

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten