Waarmee kunnen we u helpen?

Aanbestedingsrecht

Aanbestedende diensten gunnen op jaarbasis voor miljarden euro’s opdrachten aan ondernemers. Zij zijn daarbij verplicht om de Europese en nationale aanbestedingsregels te volgen met als doel om efficiënt, innovatief en duurzaam in te kopen.

Een aanbesteding biedt kansen voor ondernemers. Opdrachten worden immers transparant in de markt gezet en elke ondernemer heeft een gelijke kans op de opdracht. Het inschrijven op een aanbesteding betekent echter ook veel werk en dus een aanzienlijke investering.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF BOUW & VASTGOED

Onze specialisten aanbestedingsrecht

De aanbestedingsspecialisten van Benthem Gratama adviseren én procederen over het Europese en nationale aanbestedingsrecht. Zij adviseren over het organiseren van een aanbesteding of het inschrijven hierop, met als uiteindelijke doel een definitieve gunning.

Procederen in aanbestedingsgeschillen

De advocaten hebben ruime ervaring met het voeren van gerechtelijke procedures en het indienen van klachten bij bijvoorbeeld de Commissie van Aanbestedingsexperts.

Geschillen over aanbestedingsprocedures worden vaak behandeld in kort geding vanwege het spoedeisende karakter. De advocaten van het team aanbestedingsrecht zijn daarin gespecialiseerd en begeleiden u graag hierbij.

Aanbesteders en ondernemers met aanbestedingsvragen

Onze specialisten helpen zowel de aanbesteder als ondernemers in het hele land. Onder onze cliënten bevinden zich bouw- en installatiebedrijven, grond- weg- en waterbouwbedrijven, onderwijsinstellingen, overheden, zorginstellingen, woningcorporaties, groensector, architecten en projectontwikkelaars.

Helpdesk-service voor aanbestedingen

Veel vragen rondom aanbestedingen zijn kort, maar wel urgent. Benthem Gratama biedt daarom tegen een aangepast tarief een helpdesk-service aan voor korte vragen over aanbestedingsprocedures. Wilt u meer weten over de helpdesk-service, neemt u dan contact op met Heleen s’Jacob.

Seminar

Wij organiseren regelmatig een seminar over relevante ontwikkelingen in het aanbestedingsrecht, zodat u zelf veel beter op de hoogte bent. Wilt u een incompanylezing of -workshop? Die organiseren we graag! Meld u hier aan.

 

Lees ook meer over aanbestedingsrecht in de volgende artikelen:

Sociaal aanbesteden, Social Return of Investment (SROI) | Schadevergoeding na onderhandse aanbesteding? | Aanbesteding: voldoet uw ontwerp aan de vraagspecificatie? | Trendbreuk: Aanbestedingsplicht zorgverzekeraar | Schadevergoeding na aanbesteding? | Aanbesteden in barre tijden | Afwijken branchevoorwaarden disproportioneel? | Aanbestedingswet reguleert inhoud overeenkomsten | Nieuwe aanbestedingswet per 1 april van kracht

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten