Waarmee kunnen we u helpen?

Advocaat en mediator in de Bouw en Vastgoed, gaat voor mediation als het kan, is procestijger als het moet.

Sectoren

Contact?

Bram van de Kam

Advocaat

Ik geloof niet in doodlopende wegen en denk niet in dossiers, maar in klanten. Het motiveert mij enorm om de klant in zijn zakendoen vooruit te helpen op een gebied waarin hij zelf twee linkerhanden heeft. Daarom ben ik advocaat. Ik werk voor vele bedrijven in de bouwsector, van opdrachtgever tot leverancier en alles wat er tussen zit. Naast een aantal grotere aannemers, reken ik ook een aantal landelijk opererende installateurs tot mijn vaste relaties. Hiermee krijg ik dagelijks een kijkje in vele verschillende keukens.

Verder kijken dan de regeltjes

Graag schrijf ik mee aan contracten. Ik adviseer dan over hoe partijen gaan samenwerken, wat de risico’s zijn en welke keuzes we daarin maken. Contracteren onder toepassing van de UAV- GC, UAV 2012, DNR 2011, ALIB of met BIM of samen in de keten, is voor mij dagelijkse kost. Dit, in combinatie met een stevige (bouw)procespraktijk. Ik ben opgevoed in een brede ondernemingsrechtpraktijk, waarin ik leerde altijd verder te kijken dan de specifieke regeltjes die gelden bij bouwen, kopen of huren.

Onverwachte oplossing

Een verhaal heeft helemaal niet twee kanten, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Vanuit dat besef luister ik met aandacht naar alle betrokkenen. Ik heb pas een oordeel als ik een scherp beeld heb van ieders verhaal, als ik de belangen en de emoties rondom een geschil of een vastgelopen samenwerking ken. Hierbij helpt het enorm dat ik weet hoe de branche in elkaar steekt en snel de juiste vragen kan stellen. De jurist in mij gaat vervolgens op zoek naar onderbouwing en bewijsvoering. Ik overleg met de klant, bespreek de kansen en mogelijkheden en onderzoek of partijen nog een gemeenschappelijk belang hebben. Omdat ik bewust zo neutraal mogelijk het conflict in stap, lukt het mij vaak om partijen naar een gezamenlijke oplossing te laten zoeken. Het begrip over en weer groeit en een onverwachte oplossing dient zich aan.

Geen feiten stapelen, maar een verhaal vertellen

Ik draai lang genoeg mee om te weten dat niet alles kan en hoeft te worden opgelost. Als er moet worden gevochten, heb je aan mij een hele goede. Strategie en wapens kies ik zorgvuldig in afstemming met de klant. Ik zie het bepleiten van een zaak voor een arbiter of rechter als een vak apart. Verwacht van mij geen holle frasen of tendentieus gekakel voor de ‘bühne’, maar een verhaal dat een arbiter of rechter onbewust meeneemt naar een voor ons gewenste uitkomst.

Nevenactiviteiten

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten